Tuinonderhoud

Beoordeeld door klanten!
9,3

40 recensies

HovenierNederland.nl

Vraag mij b.v. één maal per jaar eens naar uw tuin te komen kijken. Ik adviseer of er gesnoeid moet worden, of vaste planten gescheurd moeten worden enz. U kunt die werkzaamheden zelf uitvoeren of het door mij, vakkundig, laten doen. U bent er op die manier van verzekerd dat u geen fouten maakt met uw tuin en u kunt meteen eventuele tuinproblemen van de afgelopen periode aan me voorleggen.Ik kan natuurlijk ook het hele jaar door uw tuin onderhouden. Lekker makkelijk en u heeft altijd een verzorgde tuin.
Tuinonderhoud is maatwerk! Ik sta voor u klaar, misschien zijn slechts enkele werkzaamheden al voldoende voor een perfecte tuin.Bomen verrijken ons leven op een bijzondere manier. Bomen filteren stof uit de lucht, ze beschermen en beschutten tegen harde wind, regen en felle zon. Maar niet iedere boom is geschikt voor elke tuin. Bomen kunnen zo groot worden dat ze het uitzicht belemmeren of teveel zon blokkeren. Ze moeten dan gesnoeid worden of in het ergste geval gekapt.

Bijzondere boomverzorging.

Alle bijzondere snoeivormen zoals dakplatanen, knotwilgen en leibomen moeten op een heel eigen manier worden gesnoeid. De snoeimethode verschilt zelfs per soort. En dat geldt ook zeker voor fruitbomen. Voor de snoei van al deze boomtypen kunt u mij inschakelen. Het meeste snoeiwerk is vakwerk. Kennis van de groeiwijze van de bomen en struiken is hiervoor van essentieel belang.

Snoeien heeft als doel:

  • Het versnellen van de groei of de hergroei van met name heesters en bomen.
  • Het verbeteren van de lichtinval.
  • Het verkrijgen van mooie vormen. Optimaliseren van de natuurlijke groeiwijze.
  • Het verkleinen van de afmetingen, zonder de natuurlijke vorm aan te tasten.
  • Het wegknippen van oude bloemen of takken om plaats te maken voor nieuwe.
  • Het verwijderen van dood hout, bron van infectieziektes en schimmels.

Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten?

Volg ons dan op Facebook en like onze bedrijfspagina. U krijgt dan regelmatig updates over de projecten die wij aan het uitvoeren zijn. En natuurlijk ook een hoop andere leuke dingen.

Misschien krijgt u gelijk een aantal ideeën voor uw eigen tuin. Mooi meegenomen toch?