Opperduit 254
2941 AN Lekkerkerk
0180-664211

Onze diensten

Tuinaanleg, tuinonderhoud & boomverzorging. Wij helpen u hier graag bij.

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Boomverzorging

Tuinaanleg

Ik ontwerp, bestraat, beplant, leg vijvers aan, tuinafscheidingen, verlichting, vlonders, sproeisystemen, beschoeiing, tuinhuisjes…. alles is mogelijk. Ook voor het leveren van tuinmateriaal en beplanting.
Ook met water, in welke toepassing dan ook, kunt u uw tuin op een bijzondere wijze verrijken. U kunt denken aan een vijver of een waterpartij. Maar als daarvoor de ruimte in uw tuin te beperkt is kunt u ook denken aan een borrelsteen of een fonteintje of een vogel drinkbak.

Uw tuin aanpassen aan uw wensen:
Een lekkere speeltuin met zandbak, een grasmat om op te ravotten of een groot terras, ik leg het allemaal vakkundig voor u aan. Of wat dacht u van een heerlijke eigen whirlpool in uw tuin.

Van iedere tuin, klein of groot, maak ik iets moois. Ik ken het vak van bestraten en sierbestraten. Van het grondwerk tot en met de keuze en de verwerking van de juiste materialen en planten. En tuinaanleg hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor ieder budget is er wel een passende oplossing.

Tuinonderhoud

Vraag mij b.v. één maal per jaar eens naar uw tuin te komen kijken. Ik adviseer of er gesnoeid moet worden, of vaste planten gescheurd moeten worden enz. U kunt die werkzaamheden zelf uitvoeren of het door mij, vakkundig, laten doen. U bent er op die manier van verzekerd dat u geen fouten maakt met uw tuin en u kunt meteen eventuele tuinproblemen van de afgelopen periode aan me voorleggen.

Ik kan natuurlijk ook het hele jaar door uw tuin onderhouden. Lekker makkelijk en u heeft altijd een verzorgde tuin.
Tuinonderhoud is maatwerk! Ik sta voor u klaar, misschien zijn slechts enkele werkzaamheden al voldoende voor een perfecte tuin.

Bomen verrijken ons leven op een bijzondere manier. Bomen filteren stof uit de lucht, ze beschermen en beschutten tegen harde wind, regen en felle zon. Maar niet iedere boom is geschikt voor elke tuin. Bomen kunnen zo groot worden dat ze het uitzicht belemmeren of teveel zon blokkeren. Ze moeten dan gesnoeid worden of in het ergste geval gekapt.

Bijzondere boomverzorging. Alle bijzondere snoeivormen zoals dakplatanen, knotwilgen en leibomen moeten op een heel eigen manier worden gesnoeid. De snoeimethode verschilt zelfs per soort. En dat geldt ook zeker voor fruitbomen.
Voor de snoei van al deze boomtypen kunt u mij inschakelen. Het meeste snoeiwerk is vakwerk. Kennis van de groeiwijze van de bomen en struiken is hiervoor van essentieel belang.

Snoeien heeft als doel:
Het versnellen van de groei of de hergroei van met name heesters en bomen.
Het verbeteren van de lichtinval.
Het verkrijgen van mooie vormen. Optimaliseren van de natuurlijke groeiwijze.
Het verkleinen van de afmetingen, zonder de natuurlijke vorm aan te tasten.
Het wegknippen van oude bloemen of takken om plaats te maken voor nieuwe.
Het verwijderen van dood hout, bron van infectieziektes en schimmels.

Boomverzorging

Het vakkundig snoeien van bomen is een vak apart, want elke boom is anders. Iedere boom heeft een andere benadering nodig.
Ik bereik een optimaal resultaat door een klimtechniek met touwen. Ik heb de kennis en ervaring die nodig is voor het weghalen van bomen, ongeacht waar deze staan. Door de speciale techniek met touwen is het mogelijk zelfs grote bomen op een relatief klein oppervlak te snoeien of zelfs geheel weg te halen.

Het is mogelijk de takken voor u te verwerken in uw eigen tuin als mulchlaag onder de struiken of voor een natuurlijk pad. Maar desgewenst voer ik alles natuurlijk ook netjes voor u af.

Het laatste gedeelte van de boom kan ook in schijven worden gezaagd die in de tuin nog een dienst kunnen doen als mooie ”stepstones”.
Maar ik kan de boom voor u ook in handzame stukken zagen voor de open haard.

Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten?

Volg ons dan op Facebook en like onze bedrijfspagina. U krijgt dan regelmatig updates over de projecten die wij aan het uitvoeren zijn. En natuurlijk ook een hoop andere leuke dingen.

Misschien krijgt u gelijk een aantal ideeën voor uw eigen tuin. Mooi meegenomen toch?

Ga direct naar onze Facebook-pagina

Facebook_blad